Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5867
De la 07 Ianuarie 2003
123365439
pnl

Recompensată cu 50 lei pentru că a înapoiat păgubaşului 25.000 de euro

  • 30 August 2007, 23:00
La începutul acestei săptămâni, pe canalul de anunţuri a postului de cablu TV din Flămânzi a apărut un diapozitiv prin care un localnic, sosit din străinătate în concediu, anunţa pierderea portofelului cu acte şi oferirea în acest sens a unei recompense substanţiale. A doua zi anunţul nu a mai apărut, dar prin localitate a început să circule incredibila veste că obiectul respectiv ar fi fost găsit de bărmăniţa de la Terasa Pavilion şi oferit păgubaşului având conţinutul intact, alături de acte, gura lumii vehiculând că s-ar fi aflat şi o sumă impresionantă, circa 25.000 de euro!!!
Joi, când tânăra bărmăniţă Lenuţa Cluci a preluat de la colega sa serviciul în care va lucra în următoarele trei zile, a fost contactată de către un reporter al respectivei televiziuni care a aflat că lucrurile s-au petrecut în mare aşa cum se auzise. A mai aflat că tânăra a primit de la păgubaş, în semn de respect pentru gestul făcut, deci pentru înapoierea sumei de 800 milioane lei vechi, o recompensă de 500.000 de lei vechi, adică 50 lei noi!!!
Cum s-au derulat faptele. Pe la orele prânzului, viceprimarul a stat la masă cu un tânăr pe care barmaniţa nu-l cunoştea. Cei doi au servit ceva, au plătit şi au plecat. Terasa era goală şi când fata s-a dus să şteargă masa după ei, a observat pe unul din scaune un portofel pe care l-a luat la bar. L-a deschis, ca să caute un act prin care să poată depista păgubaşul şi a constatat cu uimire că era plin de bani, existând în el un teanc gros, de circa un centimetru, alcătuit din hârtii noi nouţe de 500 de euro. Mai erau şi bani de valori mai mici aşa că, surprinsă de suma mare pe care a găsit-o în portmoneu, a plecat repede la primărie să-l caut pe vice, ca să-l întreb cine era persoana cu care fusese la terasă.
„Nu am reuşit să-l găsesc dar, de la un tânăr din cadrul primăriei, am făcut rost până la urmă de numărul vicelui, pe care l-am sunat de pe telefonul propriu, şi căreia i-am povestit întâmplarea. Acesta a venit a doua zi la mine cu păgubaşul, care mi-a mulţumit şi mi-a făcut un cadou de 500.000 lei vechi. Iniţial, nici nu am vrut să primesc banii, dar el a insistat, aşa că i-am luat, pentru că un ban în plus nu strică niciodată. Acum toată lumea râde de mine pentru că am dat banii înapoi”, ne-a spus Lenuţa Cluci, tânăra care a reuşit să culeagă, peste noapte tot respectul locuitorilor oraşului.
“Este de admirat gestul ei, mai ales că era singură la acea oră, nu o văzuse nimeni, şi mai ales pentru că nu se ştie câţi dintre noi ar fi procedat la fel”, a precizat şeful barului în care lucrează tânăra abia ieşită din adolescenţă, considerată de colegii ei “bărmăniţa eroin㔠din Flămânzi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PSD se vede deja la Guvernare
Cu bastonul şi amenda
Ioan Rotundu
Decizii de eliberare şi numire în funcţie
Ordonanţă privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale
Program TELE'M Botoşani, vineri, 31 august
Biblioteca din Frumuşica surclasează omoloaga sa din Flămânzi
O promisiune neonorată din motive încă necunoscute
Românul şi scena vieţii
Epilog la Festivalul crapului – 2000 lei amendă
În şcoală învaţă meserii inutile, după absolvire AJOFM îi recalifică
Societăţi comerciale prinse pe picior greşit
Sindicaliştii din învăţământ îşi dau cu părerea despre noile legi
S-a ales cu coastele rupte
L-a lovit şi a plecat mai departe
S-a sinucis din cauza soţiei
Social democraţii vor să stopeze atacurile asupra Bisericii
Din nou în conflict cu cei de la E.ON
Formula de echilibrare dă peste cap administraţia comunelor
Banii din rectificarea de buget sunt deja ca şi cheltuiţi
Social democraţii ademenesc agricultorii cu subvenţii
Educaţie cu ajutorul amenzilor
Privirea papagalului
Horoscop
Oferă compenie doamenlor generoase
Anunţ important
Ghinion în debutul Festivalului Verii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog