Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
67
De la 07 Ianuarie 2003
123202385
pnl

Trimişii în Parlament, expresia capacităţii de înţelegere a botoşănenilor

  • Ioan Rotundu
  • 22 November 2016, 23:00
Botoşănenii se pregătesc ca prin votul ce-l vor da în 11 decembrie să trimită în Parlamentul ţării 3 senatori şi 6 deputaţi. Analizând oferta electorală a partidelor şi ţinând cont de modul în care botoşănenii au votat în întreaga perioadă postdecembristă, se pare că de această dată judeţul Botoşani va trimite în Parlament cea mai incompetenţă şi compromiţătoare pentru imaginea judeţului echipă de parlamentari.
Să-i luăm pe rând pe cei care au şanse reale de a deveni parlamentari după votul din 11 decembrie, începând cu candidaţii celui mai puternic partid din judeţ care este PSD-ul. Am mai făcut astfel de comentarii dar revin asupra lor pentru că replica din romanul Desculţ al lui Zaharia Stancu „Să nu uiţi, Darie, nimic să nu uiţi!” este mai necesară ca oricând.
1. Doina Federovici, (foto 1.1) actual senator, este cunoscută mai mult ca nevastă de şofer. A intrat în PSD ca secretară la Cabinetul parlamentar al fostei deputate Viorica Afrăsânei, adusă din localitatea Coşul, cunoscută la nivel de judeţ ca zonă de lingurari.
Şi-a construit cariera politică copiind limbajul demagogic, populist şi ipocrit al şefilor săi şi a înţeles repede care sunt căile de a putea promova spre vârful ierarhiei în PSD. Nu cunoaşte starea economică şi socială la nivel de judeţ dar a deprins arta de a plânge de mila săracilor şi de a vehicula în conferinţele de presă câteva probleme punctuale nesemnificative pentru judeţ dar cu impact emoţional.
Ca senator s-a remarcat prin trafic de influenţă la nivelul conducerii IJP Botoşani practicat în favoarea poliţistului corupt Mihai Cliveţ, fost şef la Poliţia Rutieră Flămânzi, a preotului Leonte de la Parohia Buhăceni căruia i-a adus 500 milioane lei vechi de la Departamentul Cultelor, bani cu care părintele şi-a terminat vila din Truşeşti, s-a raliat în Senat cu gruparea corupţilor şi a participat activ la blocarea ridicării imunităţii pentru senatorul PSD Dan Şova.
Este acuzată că şi-a ridicat vilă în satul Sălişte – Stăuceni pe seama firmei Cornell’s Floor condusă de Marcel Bârsan contra influenţării unor primari să-i dedice lucrările din banii publici firmei acestuia.
Candidează pentru un nou mandat de senator. Se consideră juristă, absolventă a unei facultăţi la Universitatea Mihail Kogălniceanu Galaţi, învăţământ la distanţă.
2. Lucian Trufin (foto 1.2)– primarul comunei Vlăsâneşti, inginer electronist de profesie. Este considerat de localnici un adevărat baron local. Nu are cunoştinţe despre economia şi starea socială a judeţului ci doar punctual pe anumite zone vecine comunei Vlăsâneşti. Are abilităţi demagogice, populiste, ipocrite şi a ştiut să-şi folosească funcţia de primar în beneficiul familiei care a prosperat material şi financiar de-a stârnit invidia multor localnici.
Ca primar s-a manifestat autoritar, chiar dictatorial, nu a acceptat vreo opoziţie politică, pedepsindu-i în stil propriu pe cei care i-au stat în cale. Nu agreează toate valorile democratice, în mod special libertăţile de exprimare şi dreptul la opinie. Candidează pentru un post de senator şi are mari şanse să fie ales.
3. Tamara Ciofu (foto 1.3)– actual deputat, medic pediatru. Este veche membră PSD iar în perioada Guvernului Năstase a deţinut funcţia de director al DSP Botoşani, perioadă în care a fost acuzată în presa locală că a făcut afaceri oneroase cu firma lui Mihai Pârvu, fost şef Serviciu resurse umane în Sănătate.
Ca medic este considerată a fi bună profesionistă, ca politician s-a raliat stilului demagogic, mincinos şi manipulator. Nu cunoaşte problemele reale de natură economică şi socială ale judeţului şi nici nu s-a implicat în vreun fel pentru a sprijini cu ceva primăriile. N-are discurs public şi limbaj politic şi nu participă prin cuvânt la evenimentele publice organizate în Botoşani şi prin judeţ.
4. Mihaela Huncă (foto 1.4) – actual inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. A luptat mult timp în PSD pentru a ajunge în această funcţie iar visul i s-a împlinit în urma alegerilor parlamentare din toamna anului 2012. Are un trecut profesional mizer. A lucrat ca profesoară de matematică la Liceul cu Program Sportiv Botoşani unde director era soţul său. Ambii au practicai aranjarea examenelor de Bac, adunând averi importante. Familia Huncă a primit mită o vilă de la fostul om de afaceri Petrică Suceveanu numai ca să-i ia băiatul bacul, vilă pe care recent a vândut-o pentru a i se pierde urma.
Pe numele Huncă sunt deschise patru dosare penale. Unul pentru gestionarea necorespunzătoare a fondurilor europene în cadrul IŞJ, două la plângerile penale depuse de prof.dr. Cornel Furtună şi altul pentru abuz de putere ca inspector general. S-a despărţit de soţ ca să-şi pună averea la adăpost de eventuale confiscări în recuperarea pagubelor produse. A orchestrat recentele examene de director de şcoală în favoarea PSD. Ocupă locul doi pe listă la camera deputaţilor şi va fi aleasă.
5. Marius Budăi (foto 1.5) – este directorul Casei Judeţene de Pensii Botoşani şi a ajuns în această funcţie pus de către PSD. A fost şofer la protecţia Copilului Botoşani, nu cunoaşte unităţile administrative ale judeţului, starea lor economică şi socială. Este susţinut în Partid de către fostul deputat Mihai Baltă, mai bine zis de feciorul acestuia Răzvan, şi baronul local Lucian Trufin.
6. Răzvan Rotaru (foto 1.6) – şeful Gărzii de Mediu Botoşani, ocupantul locului patru pe lista la Camera Deputaţilor. Este reprezentat al lumii interlope botoşănene. În ieşirile sale peste graniţă se spune că s-a ocupat de afaceri murdare. I se mai spune şi chinezul, poreclă primită după ce a fost prin Japonia unde, de asemenea, s-a ocupat de fapte mai puţin oneste.
Se află sub protecţia liderului PSD Costică Macaleţi despre care Constantin Conţac, când era preşedintele CJ, a declarat că Răzvan i-ar fi fiu nelegitim. S-a distins printr-o campanie violentă prin judeţ în perioada alegerilor prezidenţiale din 2014 când, însoţit de vreo 20 de derbedei, i-a ameninţat pe primarii liberali că dacă nu aduc voturi pentru Ponta vor avea de dat socoteală. Şansele sale de a fi ales sunt de 50%.
Să trecem în revistă şi candidaţii liberali.
1. Costel Şoptică (foto 2.1) – actual deputat, candidează pentru un loc la Senat, fiind primul pe listă. Este cunoscut ca evazionist fiscal de rang înalt. Firmele sale au efectuat şi efectuează lucrări cu primăriile şi pe bani publici.
N-a plătit la stat impozitele şi taxele cuvenite pentru că după ce a adunat sume consistente ca datorii fiscale, a declarat firmele în insolvenţă şi faliment şi a înfiinţat altele. A făcut afaceri oneroase multe primării printre care Ştiubieni, Suharău, Văculeşti, Flămânzi, Darabani etc. Este cercetat penal pentru fraudare de bani publici împreună cu primarul comunei Ştiubieni şi cu funcţionari din Primăria Darabani
. Cunoaşte în judeţ doar primarii consideraţi de el ca potenţiali parteneri de afaceri oneroase.
2. Verginel Gireadă (foro 1.4) – actual deputat, este candidat la Camera Deputaţilor pe locul trei. Fost primar la Primăria Mihai Eminescu, a fost condamnat pentru infracţiunea de abuz de funcţie. Este suspectat de DNA Suceava că a fraudat banii primăriei, motiv pentru care i s-a făcut şi o percheziţie domiciliară.
Cercetarea penală este în derulare. Mai este acuzat că a făcut trafic de influenţă în favoarea senatorului PSD Doina Federovici şi a fostului preşedinte al CJ, liberalul Florin Ţurcanu. Are pe rolul instanţelor de judecată, din perioada cât a fost primar, mai multe dosare. Nu cunoaşte situaţia economică şi socială am judeţului. A fost tractorist, ca primar a obţinut diplomă de Bac iar ca deputat licenţă ca absolvent de ştiinţe politice la Universitatea Petre Andrei Iaşi.
I-am lăsat la urmă pe Cristian Achiţei (foto 2.2)şi Cristian Roman (foto 2.3), ocupaţii locului întâi şi doi la Camera Deputaţilor. În opinia mea sunt singurii candidaţi care ar merita să fie parlamentari. Cristian Roman, inginer, este actual deputat şi fost prefect de Botoşani în Guvernul Boc. Cristian Achiţei este inginer, a fost în mai multe rânduri vicepreşedinte al CJ şi a răspuns de infrastructura rutieră a judeţului. Ambii cunosc situaţia economică şi socială a unităţilor administrative din judeţ şi, cel puţin până în momentul de faţă, n-au fost acuzaţi de acte de corupţie.
Putem constata cu uşurinţă că atât la PSD cât şi la PNL sunt candidaţi care nu fac cinste judeţului dar de votat va trebui să votăm într-un anumit mod. Cred că de această dată nu trebuie să ne dăm votul privind la credibilitatea candidaţilor botoşăneni ci privind la vârful celor două partide.
Dorim să votăm cu Liviu Dragnea, simbolul baronilor locali, al demagogiei, minciunii şi corupţiei, a menţinerii sistemului de educaţie la nivel de ignoranţă sau dorim să votăm cu reprezentantul cinstei, a onestităţii şi a responsabilităţii faţă de ţară care este Dacian Cioloş. Cei care vor cota cu Dragnea îşi vor amaneta viitorul lor şi al copiilor pentru următorii patru ani şi poate chiar mai mulţi. Cei care vor vota cu Cioloş vor vota pentru siguranţa zilei de mâine, a dezvoltării investiţiilor, a creării locurilor de muncă şi a unei prosperităţi progresive, sigure şi de lungă durată.
Alegerile din 11 decembrie pot deveni cruciale pentru istoria postdecembristă. Putem încheia un capitol trist, marcat de minciună şi ipocrizie politice şi deschiderea unul nou prin care valorile morale şi etice ale poporului român să fie repuse în drepturile moştenite de secole.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 23.11.2016
Bancul zilei: Momeala
ebastian Ghita ramane sub control judiciar pe cautiune,
cu interdictia de a parasi Romania
Nicusor Dan, despre Dragnea: "
O gluma foarte buna ca un om condamnat penal pentru fraudarea alegerilor sa vorbeasca de fraudarea alegerilor"
Inalta Curte restituie la DNA dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun,
in care este inculpat si Gelu Stefan Diaconu
Ana Maria Patru ramane in arest preventiv
Klaus Iohannis despre "ingrijorarea" lui Liviu Dragnea privind fraudarea alegerilor:
Chiar el?
Klaus Iohannis critica prestatia partidelor in campanie:
Poate au avut un start mai slab si urmeaza cateva saptamani mai bune
De ce nu poate sa ajunga Liviu Dragnea premierul Romaniei:
O lege care opreste persoanele condamnate sa faca parte din Guvern, votata sub guvernarea Nastase, este in vigoare
Nota zece la demagogie pentru profesoara Huncă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog