Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3653
De la 07 Ianuarie 2003
111178981

Primarul Flutur va interveni în mai multe zone ale Botoşanilor

  • 15 April 2007, 23:00

Primarul Cărălin Flutur a dezvăluit din planurile sale urbanistice. El a declarat că în cursul acestui an va interveni în modernizarea mai multo puncte urbanistice ale municipiului. O primă intervenţie este menită să amenajeze cea mai mare parcare din municipiu. Este vorba de o investiţie mare în zona Parcul Tineretului – Donici - Griviţa care va duce la crearea multor locuri de parcare. „Este o zonă în care nu s-a mai intervenit niciodată pentru sistematizarea verticală”, a declarat edilul şef al municipiului Botoşani. În aceeaşi ordine de idei, primarul Flutur a precizat că săptămâna viitoare va purta discuţii cu un investitor botoşănean, care şi-a manifestat dorinţa să construiască o parcare supraetajată privată cu peste 500 de locuri, în spatele Casei Cărţii (foto 1 şi 2) din oraş. „Voi purta discuţii cu respectivul cetăţean. Ar fi bine să se concretizeze ideea fiindcă se ştie că locurile de parcare sunt o problemă la Botoşani. Chiar dacă acolo va mai fi o parcare cu 350 de locuri cuprinsă în programul de reabilitare a Centrului Vechi”, a precizat primarul municipiului Botoşani.
Numai că o parcare construită în această zonă va ridica o serie de obiecţiuni din partea locatarilor. Clădirea parcării va afecta mult imaginea spre curtea interioară a locatarilor din acest perimetru, care se vor trezi cu geamurile blocate de o imagine din beton armat. Să mai adăugăm vacarmul maşinilor care vor parca sau părăsi parcarea. Apoi, spaţiul de manevră pentru locatari se va restrânge drastic, posesorii de autoturisme urmând a deveni plătitorii locului de parcare, ceea ce nu le va fi pe plac. Oricum, cert este că perimetrul dintre acele blocuri, cu început de amenajare ca parcare, trebuie finalizat în vreun fel sau altul.
Un alt plan al primarului vizează continuarea lucrărilor de reparaţii străzi şi a atacat deja patru poziţii importante. La acestea se adaugă mobilarea oraşului cu mobilier urban. Sunt trei terenuri de joacă pe care pozacare municipalitatea deja le-a realizat pentru copii. „Un teren de joacă l-am făcut în cartierul ANL Cişmea, unul în Parcul Curcubeului şi unul la Asociaţia de Proprietari din Strada Şcolii”, a declarat edilul şef al municipiului Botoşani Cătălin Flutur. Acesta speră ca vremea să ţină cu ei, pentru ca lucrările să nu fie împiedicate de eventuale intemperii.
Un alt obiectiv vizează Parcul Curcubeului. Săptămâna aceasta executivul primăriei municipiului Botoşani vrea să înceapă lucrările în acest parc. Primarul susţine că vor fi atacate în primul rând aleile din aceste parc. „Am fost la faţa locului şi am văzut ce intervenţii au făcut cei de la societatea Termica şi vom interveni pe alei. Anul acesta am plantat deja câteva sute de copaci în parcul Curcubeului”, a declarat primarul municipiului Botoşani. Din punctul său de vedere parcul aceasta reprezintă o zonă importantă pentru municipalitate. Intenţia principală a edilului şef al municipiului este ca prin lucrările realizate să descurajeze pe cei care solicită Pacul pentru tot felul de afaceri personale. „Atâta timp cât se va vedea că Primăria intervine şi se implică în reabilitarea acestui parc probabil că cei care solicită parcul vor fi descurajaţi”, opinează Cătălin Flutur.
Tot în această săptămână va începe montarea mobilierului în zece staţii de tramvai. În program este stabilit montarea a 20 de staţii noi, dar în momentul da faţă municipalitatea are mobilier pentru a realiza primele zece. „Aceste staţii au fost primite şi se află în depozitul nostru de la „Trei Coline” şi urmează a fi montate. Sperăm cu această ocazie ca şi călătorii care aşteaptă în staţii să fie feriţi vara de soare, iar în anotimpul mai rece de ploi şi zăpadă”, a declarat edilul şef al municipiului Botoşani. Astfel va fi montat iniţial mobilierul în primele zece staţii, pentru ca ulterior, pe măsură ce va veni a doua tranşă de mobilier să fie realizate şi celelalte zece. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Gunoiul cetăţenilor de la case creează probleme Urban Serv-ului
Sărbătoarea atestării documentare a Dorohoiului este în dificultate
Drăguş vrea să învingă liberalii cu armele lor
Cu 100 lei de fântână, conservatorii susţin că vor salva vieţi umane
200 lei amendă pentru că nu şi-au măturat ograda
Cântec, joc şi voie bună vreme de cinci zile
Cugetări şi maxime cu Oscar Wilde şi alţii
Patru bancuri cu vino-încoace
Horoscop
Ei vă oferă, dar numai dvs. decideţi!
Comentariu la comentarii (LXXV)
(Ioan Rotundu)
Cum crede Mălaimare că va scoate băieţii deştepţi în economie
Case de schimb valutar prinse cu şmecherii
AJOFM începe în forţă Caravana Ocupării
Noi reguli pentru Serviciu Judeţean de Ambulanţă
Strivit de tren în staţia CFR Truşeşti
Găsit mort după dispariţia de la domiciliu
Casă mistuită de flăcări la Suharău
Cele trei graţii şi… amintirile din copilăria bătrânului Iordache
(Cârcotaşul)
La Apa Grup domină dispreţul la concurenţă cu inconştienţa
Ioan Rotundu
Românul şi suicidul
Hrana lui Pasteur… la un banchet
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă