Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18430
De la 07 Ianuarie 2003
122878497

Cioloș și Barna anunță formarea „Alianței 2020 USR PLUS” pentru alegeri

  • 3 February 2019, 22:54
USR a votat, sâmbătă, într-o ședință a Comitetului Politic care s-a desfășurat pe parcursul întregii zile, pentru o listă comună la alegerile europarlamentare cu partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, iar alianța se numește „Alianța 2020 USR PLUS”. Lista a fost validată cu 68 de voturi „pentru” și 9 voturi „împotrivă”.
„Avem alianță! La ora 20:20 s-a decis Alianța 2020 USR PLUS”, au anunțat reprezentanții USR pe pagina de Facebook a partidului.
„S-a născut principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, a scris la rândul său liderul PLUS, Dacian Cioloș, pe Facebook, după votarea listei în Comitetul Politic al USR.
Potrivit Mediafax, lista comună a fost validată cu 68 de voturi „pentru” și 9 voturi „împotrivă” și este compusă din:
1. Dacian Cioloș, președintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoș Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Nicolae Ștefănuță (USR), 6. Vlad Botoș (USR), 7. Ramona Strugariu (PLUS), 8. Vlad Gheorghe (USR), 9. Alin Mituță (PLUS), 10. Anamaria Naomi Reniuț (PLUS), 11. Valeriu Nicolae (PLUS), 12. Oana Țoiu (PLUS), 13. Radu Ghelmez (USR), 14. Liviu Iolu (PLUS).
USR mizează ca prin alianța celor două partide să obțină șase locuri eligibile la europarlamentare.
Obiectivul - preluarea guvernării
Dacian Cioloș a afirmat, într-o declarație de presă alături de Dan Barna, că obiectivul este formarea principalei forțe de opoziție, „care în cel mai scurt timp să poată prelua guvernarea”.
„De data asta românii au pentru ce să voteze, au pentru cine să se bată”, a continuat fostul premier. Noua alianță va avea reprezentanți în birourile electorale și în secțiile de vot la alegerile europarlamentare, deoarece în PLUS s-a înscris recent un europarlamentar, Cristian Preda, a menționat el.
Cioloș a mai declarat că USR are circa 7.000 - 8.000 de membri, la care se adaugă „peste 8000 deja înscriși în PLUS”, în timp ce Dan Barna a precizat că, potrivit unui sondaj IMAS, dar „fără efectul de bulgăre” pe care l-ar putea antrena alianța, scorul electoral este „undeva în jurul a 20%”.
„Sper să fie doar un prim pas pentru un proiect la alegerile parlamentare din 2020 când să putem oferi o majoritate politică care să schimbe România în bine”, a continuat fostul prim ministru.
Cioloș, cap de listă la europarlamentare
Dan Barna a spus că Dacian Cioloș va fi cap de listă pentru alegerile europarlamentare, urmat de Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru și Clotilde Armand.
Potrivit lui Barna, este „probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România” pentru alegerile europarlamentare.
Chestionat spre ce grup politic european s-ar orienta Alianța, Cioloș a evitat un răspuns direct, afirmând că „după europarlamentare va avea loc și o reconfigurare în Parlamentul European”.
Iar în aceste condiții „este important să ne îndreptăm spre un grup politic cu care avem cert afinități și să facem și o alegere pragmatică”, spre un grup „puternic”, a mai spus
el. Prezidențialele
Ziariștii l-au întrebat pe Dacian Cioloș dacă are în vedere candidatura pentru funcția de președinte al României.
„De principiu vom merge în această direcție și la prezindențiale, ne gândim să avem cât mai mulți candidați comuni și la alegerile locale. Orice opțiune e deschisă în momentul de față”, a răspuns el.
Înainte să participe la ședința USR, președintele PLUS Dacian Cioloș a declarat că USR a solicitat ca el să deschidă lista comună a celor două partide la alegerile europarlamentare, precizând că este dispus să iasă de pe listă, în cazul în care este nevoie.
La rândul său, președintele USR Dan Barna a declarat că în prima parte a zilei a fost la ședința Consiliului Național al PLUS, pentru a discuta despre o alianță a celor două formațiuni pentru alegerile europarlamentare.
Chestionat dacă din punctul său de vedere ar trebui sau nu Dacian Cioloș să deschidă lista pentru europarlamentare, Dan Barna a replicat: „În variantele pe care le avem acum în discuție Dacian Cioloș deschide lista. Este pe poziția 1 la PLUS și, evident din combinarea celor două liste, probabil Dacian Cioloș va fi pe primul loc”. Ulterior participării la Comitetul Politic al USR, Cioloș a spus că va rămâne în Parlamentul European cât timp va fie nevoie, iar dacă va fi cazul, va candida pentru un nou mandat în anii următori.
Agentia HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 4 – 10.02.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Fantezii bahice
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
Lumea lu Rotundu Războiul cumnatelor
Trisecţia unghiului rezolvată după două mii de ani de încercări nereuşite
Ioan Rotundu
Dragnea, despre plecările din PSD:
Dacă nu mai e niciun acoperit, nu mai pleacă niciunul / Securiștii și-au făcut două partide, Pro România și USR PLUS
Un exemplu de generozitate şi avariţie popească
Ioan Rotundu
Am căutat la Manolescu valoarea scriitorilor botoşăneni. N-am găsit-o!
Ioan Rotundu
Sistemul constituțional din SUA este pus la încercare,
Ungaria și Serbia au mari probleme. România rămâne un stat liber
Proiectul de buget al României nu reușește să elimine incertitudinea fiscală
Suntem sceptici asupra faptului că ținta de deficit de 2,6% va fi atinsă
Ce spun profesorii, elevii şi părinţii despre interzicerea telefonului mobil în şcoli
Primăria Botoşani – Comunicat de presă
Degeaba plăsmuiţi bugetul pentru-o viaţă ca-n apus
Ioan Rotundu
Ce spun matematicienii despre demonstraţia prof. Toader Rotari
Franța și Germania ar putea ajunge la un compromis pentru a o susține pe Kovesi la Parchetul european
Toader mi-a spus că nu el a revocat-o de la șefia DNA, ci președintele
Primarul Flutur, scrisoare deschisă către parlamentarii de Botoșani
să nu voteze Bugetul
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 8.02.2019
LLumea lu' Rotundu: Enigmă geometrică descifrată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog