Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
9068
De la 07 Ianuarie 2003
68863999

Comentariul comentariilor (CIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 May 2008, 23:00
Cu titlul „Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!”, candidatul PNL la funcţia de primar al Botoşanilor, Gheorghe Sorescu, şi-a făcut cunoscută platforma electorală. „Dan” s-a arătat lapidar în comentariu: „Promisiuni şi iar promisiuni, mai bine şi-ar vedea de treabă acest Sorescu”. Suntem în plină campanie electorală, aşa că lista promisiunilor este deschisă şi pentru Sorescu. Totul este ca noi să le descifrăm mesajul electoral şi să distingem din masa de fripturişti ce aspiră la funcţia de primar pe cel care merită. „TF-anul” a observat că şi „Flutur se laudă, nu promite. Culmea că se laudă cu ce alţii au început şi el nu a reuşit să termine.” Comentatorul are dreptate. Primarii de până la Flutur au năşit atâtea gropi prin asfalt că acesta din urmă n-a reuşit să le astupe în patru ani. De aceea mai cere un mandat, să termine ce a început Restul sunt cârcoteli fireşti, că de aceea ne bucurăm de un regim democrat.
Nici bine nu s-a intrat în campania electorală că au şi apărut conflictele dintre candidaţi şi partide. Uneori aceste lupte electorale îmbracă forme hazlii, de nu-ţi vine să crezi că un om matur la trup şi gândire poate recurge la fapte şi gesturi demne de ştrengăriile copilăriei. Primele reclamaţii au venit din partea liberalilor, iar noi le-am sintetizat sub titlul „Avem primar ameninţat cu moartea şi primar cocoţat pe stâlp… la rupt afişe”. Comentatorii au primit informaţia, fiecare după cum şi-a format simpatiile politice. Un cititor ne-a cerut „.....publicaţi lista colegilor lui Sergiulică de la CNSAS”. Se vede că nu prea este informat asupra modului în care CNSAS-ul transmite presei anumite informaţii şi în ce condiţii poate avea acces la dosarul unei persoane, fie ea şi publică.
„Un dac” a ţinut să ne anunţe că „Şi la Flămânzi liberalii umblă cu cioara vopsită, oferind uneori şi bani pentru a-şi atinge scopul. Vai de noi cu astfel de oameni.” Dar de ce să fie vai de noi? Dacă liberalii au bani de dat, este normal să se găsească şi persoane care să-i primească. De vreme ce preoţii iau bani de la mai toate partidele, promiţându-le sfeştanii electorale prin biserică, noi de ce ne-am face procese de conştiinţă sau am avea remuşcări? La câtă moralitate găsim la politicieni, ar fi corect să le răspundem în acelaşi ton. În cabina de vot vom fi singuri şi vom vota cum ne va dicta conştiinţa şi interesele comune.
Odată candidatura lansată, Sorescu a luat Botoşanii la picior, să vadă cu proprii ochi starea de fapt a oraşului a cărui primar vrea să ajungă. „Sorescu bate oraşul cu pasul!”, dar cu o seară înainte a avut o confruntare electorală televizată cu primarul în scaun, Cătălin Flutur, iar un privitor al emisiunii s-a arătat dezamăgit de rezultat: „Domnule Sorescu, la emisiunea de ieri te-ai prezentat foarte slab, vis-a-vis de domnul Flutur. Nu eşti o forţă, aşa cum se credea. Eşti slab si vulnerabil. Ce vrei să faci la Primărie?” Va face ce-i va cere partidul să facă, cum a făcut şi cât timp a îndeplinit funcţia de prefect.
Cu mult patos a comentat „TF-anul”, care a rezumat şi vizualizat viitorul lui Sorescu cam în genul: „Forţa unui primar nu constă în cuvintele spuse ci în fapte. D-l Sorescu va putea fi o forţă în al doilea mandat, adică în anul 2012, când va câştiga din primul tur. De ce spun asta? Pentru că primul mandat va fi pentru convingerea electoratului că este o forţă în materie de administraţie locală. În acel an botoşănenii vor fi pentru prima dată uniţi în privinţa viitorului lor primar. Toţi vor avea aceeaşi alegere. SORESCU!”
Ironic, „Pensionar mândru de Flutur” a comentat pro actualul primar: „Bate cartierele pentru a se convinge că într-adevăr s-a făcut ceva în Botoşani şi pe aleile dintre blocuri, şi ACEL CINEVA E FLUTUR CU CARE MERGEM IN CONTINUARE PRIMAR, nu cu securiştii şi turnătorii. Noi pensionarii te votam , Cătăline!” Am mari îndoieli că acest comentator ar fi pensionar, trecut de partea portocaliilor, de vreme ce pensionarii nu văd în faţa ochilor decât roşu, culoarea tinereţii lor ajunsă speranţă deşartă la bătrâneţe.
Când am aflat că academicianul Răzvan Theodorescu, după ce ne-a dispreţuit prin a-şi închide cabinetul senatorial din Botoşani, mutându-se cu totul la Bucureşti, vrea să-şi înnoiască mandatul tot prin votul nostru, n-am răbdat batjocura din partea acestuia şi am scris editorialul „Să ne lipsim de parlamentarul academician”. Cititorii au fost de acord cu punctul meu de vedere şi l-au susţinut prin comentarii. Doar „Prof” a făcut notă discordantă cu „OK! Să punem să ne conducă BUFONI! NOI NU MAI AVEM NEVOIE DE ACADEMICIENI, INTELECTUALI. TOTI ANALFABETII SA FIE INFRUNTE!” Academicienii să-şi vadă de treburile lor şi nu să-şi piardă vremea cu politica. Iar de vor musai să fie şi politicieni, s-o facă cu demnitate şi nu să-şi dispreţuiască alegătorii, aşa cum a făcut Răzvan Theodorescu. Nu cred că acest cititor este botoşănean, pentru că un botoşănean adevărat nu acceptă să fie jignit la el acasă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Lista cu candidaţii PSD la Consiliul municipal Botoşani
Flutur răspunde acuzaţiilor
Ceartă electorală penală între cumnaţi
O firmă din Iaşi va monta camere de luat vederi în intersecţii
Teatrul botoşănean ia drumul străinătăţii
Bursă de studiu pentru Codruţa
Taxare electronică pentru parcările aglomerate
Minoră dată dispărută
Serviciul de Ambulanţă riscă să devină nefuncţionabil
Rezultatele reevaluării activităţii managerilor de spitale au devenit oficiale
Interacţiuni culturale de ambele părţi ale Prutului
Europa aplică o lovitură crâncenă „megamoldovenilor” de la Chişinău
Recomandă României să anuleze acordul bilateral de imunitate încheiat cu SUA
„Nostalgia” Ungariei Mari, in pelerinaj prin Ardeal
Cine îşi mai aminteşte de Podul de Flori?
Comunicat de presă al Jandarmeriei
Comunicat E.ON Gaz Distribuţie
Lansează o carte despre orientarea ei sexuală!
Comunicatul primarului Cătălin Mugurel Flutur
Horoscop
Afacerea evreului cu… Dumnezeu
Este familie serioasă şi vrea bonă la copil
Poliţia a înregistrat prima plângere penală electorală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă