Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
15847
De la 07 Ianuarie 2003
68475531

Flutur răspunde acuzaţiilor

  • 6 May 2008, 23:00
În cursul zilei de ieri dimineaţă mulţi botoşăneni au găsit în cutia poştală un fluturaş ce conţine mai multe acuzaţii lansate la adresa primarului Botoşanilor, Cătălin Mugurel Flutur. Luând cunoştinţă de conţinutul fluturaşului, primarul a considerat să clarifice anumite aspecte, motiv pentru care a dat următoarele răspunsuri:
Acuzaţie: Ştiaţi că domnul primar a racordat cartierul rezidenţial ALFA LAND la gaz şi utilităţi, primind suvenir un apartament (vilă)?
Răspuns: Cartierul ALFA LAND a fost racordat la reţeaua de gaz pe cheltuiala dezvoltatorului privat, şi în nici un caz pe cheltuiala bugetului local. De altfel, pentru cei bine intenţionaţi care şi-au depus candidaturile la funcţia de primar şi nu vor să păcălească cetăţenii, dacă analizează conţinutul Bugetelor locale din 2005, 2006 şi 2007 ar observa că nu există acest obiectiv nominalizat şi bugetat, deci afirmaţia este falsă şi cu puternic iz electoral.
Cetăţenii sunt avizaţi, nu pot fi păcăliţi cu afirmaţii defăimătoare şi nesusţinute prin documente.

Acuzaţie: Ştiaţi că Primăria Botoşani în mandatul „alesului” Fluture Mugurel Cătălin, i-a îndatorat cu peste 1000 de miliarde de lei pe cetăţenii municipiului Botoşani?
Răspuns: Botoşaniul nu este singurul oraş care a apelat la împrumuturi pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare. Cele două împrumuturi accesate sunt acoperite de finanţările nerambursabile atrase. Sume de bani atrase (finanţări nerambursabile) în perioada 2005 - martie 2008:
- Centrul Istoric: 6.666.667 Euro 23.333.335 lei
- Axa 2: 9.000.000 Euro 31.500.000 lei
Total: 15.666.667 Euro 54.833.335 lei (ptr. 1 euro de 3.5 lei )
OBS. Numai acestea două reprezintă valoarea împrumuturilor contractate.
- Parc M. Eminescu: 1.000.000 lei
- versant Cornisa: 616.638 lei
- zona de agrement (documentaţie): 2.200.000 lei
Total: 3.816.638 lei
În curs de finanţare:
- staţie de epurare Cişmea: 585.099 lei
- Parc M. Eminescu: 1.000.000 lei
Nu s-a luat în calcul : ANL Bucovina etapa II, locuinţele sociale din Cişmea, Reabilitarea termică, Mansardare Condacia, amenajare cămin Indagro, peste 17.000.000 lei adică încă 4.723.000 Euro.

Acuzaţie: Ştiaţi că în mandatul 2004 – 2008, domnul primar Cătălin Mugurel Flutur nu se poate lăuda măcar cu 100 metri de drum municipal care să aibă o viabilitate mai bună decât preluarea mandatului în iunie 2004?
Răspuns: Recunoaştem că cei care au elaborat “Fiţuica defăimătoare” ar fi dorit ca primarul Flutur să nu asfalteze nici un km de drum, dar realitatea este cu totul alta.
Lucrari de modernizare si reabilitare a strazilor Armeana, Gheorghe Filipescu I, Stefan cel Mare- Dobosari, Tulbureni, Maior Ignat, Armoniei, George Enescu insumand peste 18 km; continuarea lucrarilor de modernizare a bulevardului Mihai Eminescu unde am preluat de la APA GRUP si lucrarile pentru modernizarea retelei de apa si canalizare care trebuiau executate in cadrul programului ISPA, aceasta pentru a nu afecta ulterior asfaltul de pe bulevard;
Asfaltarea si plombarea a peste 50 de strazi (Pacea, Postei, Victoriei, Octav Onicescu, Independentei, Grivita, Viilor, Imparat Traian, Primaverii, Vornic Boldur, Savenilor, Dreptatii, Manolesti Deal, Tudor Vladimirescu, Adrian Adamiu, Petru Rares, Cuza Voda, Marchian si altele) precum si a aleilor din ansamblurile de locuinte: Zorilor, Stefan Luchian, Rotunda, Randunicii, Grivita, Bucovina, Teilor, Eliberarii, numai in anul 2007 insemnand o suprafta asfaltata de peste 150.820 mp.
Lucrari de reparatii si intretinere pe strazi nemodernizate (Vasile Lupu, Izvoarelor, Tomis, Iuliu Maniu, Crinilor, Salciilor, Popa Sapca, Lalelelor, Cernavoda, Graniceri, Marasesti, Valcele, AT Laurian, Podul de Piatra, Caisului, Zefirului, Porumbelului, si altele) in total peste 6000 mp.
Într-adevăr nu a asfaltat “100 metri de drum” ci mult mai mult.

Acuzaţie: Ştiaţi că toate semafoarele actuale din Botoşani au costat 600.000 euro în timp ce un semafor ce doreşte să fie realizat de primarul Fluture costă 300.000 euro?
Răspuns: Semaforizarea intersecţiei Octav Onicescu cu Primaverii s-a realizat pe baza unei documentaţii tehnice elaborate de către SC HABITAT SA IASI, cu indicatori tehnico economici aprobaţi prin hotărâre a Consiliului local iar valoarea de execuţie a fost rezultatul derulării procedurii de achiziţie – licitaţie publică deschisă – valoarea adjudecată de 758.957 lei (210.821 Euro) fiind sub valoarea devizului general întocmit de proiectant.

Restul acuzaţiilor primarul Fluture le consideră puerile, de natură electorală, şi nu merită a fi luate în seamă.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (4)]


Lista cu candidaţii PSD la Consiliul municipal Botoşani
Ceartă electorală penală între cumnaţi
O firmă din Iaşi va monta camere de luat vederi în intersecţii
Teatrul botoşănean ia drumul străinătăţii
Bursă de studiu pentru Codruţa
Taxare electronică pentru parcările aglomerate
Minoră dată dispărută
Serviciul de Ambulanţă riscă să devină nefuncţionabil
Rezultatele reevaluării activităţii managerilor de spitale au devenit oficiale
Interacţiuni culturale de ambele părţi ale Prutului
Europa aplică o lovitură crâncenă „megamoldovenilor” de la Chişinău
Recomandă României să anuleze acordul bilateral de imunitate încheiat cu SUA
„Nostalgia” Ungariei Mari, in pelerinaj prin Ardeal
Cine îşi mai aminteşte de Podul de Flori?
Comunicat de presă al Jandarmeriei
Comunicat E.ON Gaz Distribuţie
Lansează o carte despre orientarea ei sexuală!
Comunicatul primarului Cătălin Mugurel Flutur
Horoscop
Afacerea evreului cu… Dumnezeu
Este familie serioasă şi vrea bonă la copil
Comentariul comentariilor (CIX)
(Ioan Rotundu)
Poliţia a înregistrat prima plângere penală electorală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă