Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
29130
De la 07 Ianuarie 2003
76541929

În timp ce tinerii din Frumuşica au fost conduşi pe ultimul drum

  • adolescentele internate la Iaşi se zbat între viaţă şi moarte
  • 18 August 2009, 23:00
Ieri, întreaga suflarea a satului Storeşti a fost în doliu, în jurul prânzului fiind săvârşită, la cimitirul din localitate, slujba trecerii în nefiinţă şi încredinţării pământului pentru eternitate a celor doi tineri, Marian Dimideschi (16 ani) şi Constantin Atodiresei (17 ani), ucişi în noaptea de sâmbătă spre duminică de un şofer iresponsabil, pe nume Petre Măzăreanu, în vârstă de 30 de ani, de loc din Cristeşti.
Acesta, beat criţă, a pierdut controlul volanului şi, cu o viteză nebună, a intrat cu maşina în grupul de tinerii care, cuminţi, se întorceau de la discotecă, mergând regulamentar pe partea stângă a drumului european DE58. Din păcate, durerea familiilor îndoliate nu este singulară deoarece alte două adolescente, ambele de numai 15 ani, victime ale aceluiaşi năprasnic accident, se află în stare critică pe patul spitalelor în care au fost internate.
Tinerelor aflate la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, medicii nu le dau prea multe şanse de supravieţuire. La ora actuală una din fete se zbate între viaţă şi moarte. Conform opiniei medicului Romeo Chelariu din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” Iaşi, fata din Frumuşica continuă să se afle în comă profundă, datorită unui „sever traumatism la nivelul craniului”, complicat de numeroasele „contuzii pulmonare şi renale care fac şi mai dificilă o eventuală recuperare". Ca şi când această nenorocire nu ar fi fost suficientă, foaia medicală a tinerei mai indică „multiple contuzii hemoragice intracraniene, fracturi de claviculă, de bazin, gambe, coloană cervicală şi multe alte leziuni şi contuzii”
. Nu mai puţin dificilă este starea adolescentei de 15 ani internată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” care, chiar dacă va scăpa cu viaţă datorită extraordinarului efort depus de medici, va rămâne cu serioase sechele de pe urma accidentului. După cum a menţionat medicul Cătălina Ionescu, din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor şi purtător de cuvânt al spitalului, tinerei, „adusă cu fracturi deschise la ambele gambe, cu interesarea pachetului vascular” i s-a amputat unul dintre picioare, de sub genunchi, „deoarece osul era complet distrus".
Şi în cazul acestei fete, aflate la rândul ei în comă profundă, diagnosticul este rezervat, fişa medicală de constatare indicând, „traumatism cranio-facial, traumatism toracic cu fracturi costale, pneumotorax, fractură de coloană vertebrală şi coloană lombară”. Singura consolare, dacă se poate numi aşa, a familiilor îndoliate, este faptul că şoferul ucigaş va căpăta mulţi, foarte mulţi ani de închisoare, infracţiunile, pentru care i s-a întocmit făptaşului dosar penal, privind uciderea şi vătămarea corporală din culpă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice – avea 0,66 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat la cinci ore după accident!!! – şi părăsirea perimetrului accidentului fără acordul organelor de poliţie. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tragedie pe şosea evitată de pompierii botoşăneni
Meşterii populari botoşăneni au făcut impresie la Festivalului Păstrăvului
Olimpicii botoşăneni pleacă la mare
Poliţiştii comunitari intră la toamnă în casă nouă!
Angajaţii SC Eltrans lăsaţi fără plata orelor suplimentare
Circulaţie închisă la intrarea în municipiul Botoşani
dinspre Iaşi, pe Calea Naţională
Croitoreasa şefă are apucături dictatoriale
Constănţeanul care a luat argintul la Olimpiada Internaţională de Fizică va studia la Princeton
Alexandra Maria Ţarcu din Canada a câştigat Miss Diaspora 2009
La Putna – Ierusalimul Neamului Românesc au venit si romanii din Nordul Bucovinei
Noul Parlament de la Chişinău este convocat pentru 28 august
Voronin încearcă să fure si vila de la Condriţa
Vacanţă în lumea lui Peter Pan
Nici o legătură cu „Zilele oraşului” şi tinerii accidentaţi la Flămânzi
Program TELE'M, miercuri 19 august
Dă-o în mă-sa!
E nevoit să-şi vândă garsoniera
Părinţii vor o programă şcolară mai lejeră
Restaurant unde gramajul din lista de bucate nu bate cu cel din farfurie
În loc de medici, UPU Botoşani se va pricopsi cu un control
Rădăşanu i-a pus gând rău „fostei” Curelariu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă