Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
77
De la 07 Ianuarie 2003
123281252
pnl

Toate spitalele din România au intrat în carantină

  • 3 November 2009, 23:00
Toate spitalele din Romania au intrat incepand de luni, 2 noiembrie, in carantina, Ministerul Sanatatii alocand suma de 27 de milioane de lei spitalelor din tara, si toti medicii de familie urmand sa fie mobilizati pentru campania de vaccinare contra gripei porcine, unde va fi utilizat vaccinul ANTIGRIP produs de Cantacuzino, transmite Romanian Global News, care citeaza NewsIn.
Incepand din aceasta saptamana, vor fi distribuite medicamente antivirale catre spitalele de boli infectioase judetene, pentru actionarea in caz de urgenta, din bugetul Ministerului Sanatatii fiind repartizata, in urmatoarea saptamana, suma de 27.000.000 lei catre spitalele din zonele afectate si directiile de sanatate publica, pentru achizitionarea materialelor de protectie (masti), dezinfectanti, benzina pentru transportul probelor etc. Ministerul Sanatatii va elabora un Ordin de ministru prin care toti medicii de familie vor fi mobilizati la actiunea de vaccinare cu virusul pandemic.
Vaccinul pandemic produs de Cantacuzino va fi utilizat doar de catre specialistii implicati in campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii si nu va fi disponibil in farmacii cu circuit deschis. "Vaccinul nu difera cu absolut nimic fata de vaccinul sezonier. Singura deosebire este ca vaccinul pandemic are o tulpina, iar vaccinul sezonier are trei tulpine, iar aceasta diferenta a aparut datorita faptului ca OMS nu a acceptat ideea ca toate tulpinile, cele patru, sa fie intr-un singur vaccin. De aici au aparut cele doua vaccinuri", a explicat, luni, Streinu-Cercel.
Potrivit Ministerului Sanatatii, Romania are un stoc suficient pentru situatia actuala, de aproximativ 400 000 de doze de medicamente antivirale, pentru tratament de specialitate, iar in procedura de achizitie mai sunt inca 1375 000 de doze. Pe de alta parte, importul si distributia de medicamente sunt la un pas de blocaj, in plina pandemie de gripa, in conditiile in care spitalele si farmaciile au acumulat datorii de peste 120 de milioane de euro, dupa cum au declarat, luni, pentru NewsIn, reprezentantii firmelor din acest domeniu. "Spitalele au datorii de peste 60 de milioane de euro, din care grosul dateaza din 2007-2008, iar farmaciile, cel putin la fel de mult, datoriile acumulate in doar cateva luni, din martie 2009 incoace", a precizat presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR), Viorel Vasile.
In opinia presedintelui ADMR, solutia posibila in acest moment ar fi o infuzie de lichiditati din partea catorva banci, pentru sustinerea sistemului de factoring. "In urma cu zeze zile, am propus aceasta varianta, care presupune sa decontam facturile emise farmaciilor la banci aflate in contract Ministerul de Finante si Ministerul Sanatatii. Maine (marti - n.r.), vom avea o intalnire cu ministrii Videanu si Pogea la care speram sa fie discutat si subiectul acestor datorii.
Pana in prezent 555 de cazuri au fost confirmate deja in Romania, boala raspandindu-se in mai multe orase ale tarii, trei scoli, din Bucuresti, Iasi si Filiasi, fiind inchise din cauza numarului mare de imbolnaviri, iar cursurile de la clasele mai multor scoli fiind suspendate temporar, a anuntat dr. Adrian Streinu-Cercel. Peste 170 de bolnavi sunt in continuare sub tratament, fiind diagnosticati doar in ultima saptamana, a anuntat secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel. In acest moment, s-a dispus inchiderea cursurilor la doua scoli din Capitala, Scoala nr. 153 si Scoala nr. 147, si la cate una din Iasi, Dolj si Suceava. In plus, au mai fost suspendate cursurile la trei clase din Iasi si la o clasa din Bacau.Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a anuntat, luni, ca traficul la frontiera cu Ucraina a fost restrictionat, dupa ce tara vecina a confirmat deja oficial 22 de decese cauzate de gripa porcina". La granita cu Ucraina am dispus limitarea traficului de frontiera", a spus Streinu-Cercel.
Viceministrul ucrainean al sanatatii, Vassili Lozorisinet, a declarat luni ca 22 de persoane au murit in Ucraina din cauza gripei H1N1 si 45 in urma unor probleme respiratorii acute, potrivit Ria Novosti. „Pana acum, 22 de persoane au murit in Ucraina din cauza gripei H1N1 si 45 in urma unor probleme respiratorii acute", a precizat el. Saptamana trecuta, 30 de persoane au decedat in urma unei boli respiratorii suspecte, virusul gripei H1N1 fiind confirmat la una dintre victime, a anuntat anterior Ministerul Sanatatii de la Kiev.
Controlul persoanelor care sosesc in Romania din tarile cu risc ridicat de imbolnavire cu gripa noua este efectuat de politistii de frontiera din punctele de trecere aflate la granita de nord si de est, precum si la Aeroportul Otopeni, cu manusi si masca de protectie, aceasta fiind una dintre masurile dispuse de conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera pentru prevenirea imbolnavirii cu virusul gripal A(H1N1). Toti politistii au primit manusi, masti de protectie si solutie cu care au obligatia ca, din ora in ora, sa-si dezinfecteze tonetele de control.
Conform oficialilor Politiei de Frontiera, s-a dispus verificarea atenta a persoanelor care intra in Romania, venind din zonele de risc in care au inceput sa se manifeste imbolnavirile cu virusul gripal A(H1N1). De asemenea, politistii de frontiera colaboreaza cu personalul medical din cadrul directiilor de sanatate publica prezent in punctele de trecere a frontierei care va verifica starea de sanatate a persoanelor care se intorc din zone afectate.
O alta masura dispusa priveste obligativitatea politistilor de frontiera de a solicita date concrete de la pasagerii care vin din zonele de risc cu privire la destinatia finala a calatoriei, prin completarea unui chestionar emis de catre Ministerul Sanatatii Publice. Aceste informatii vor fi comunicate, in regim de urgenta, la nivelul grupului de lucru existent in cadrul punctelor de trecere a frontierei (format din reprezentanti ai ISU, Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei Sanatatii Publice, unitatilor sanitar-umane etc.) si ulterior, datele respective vor fi transmise catre unitatile sanitar-umane din localitatile de destinatie, scopul fiind monitorizarea starii de sanatate a tuturor persoanelor sosite din zonele de risc.
Mai mult, se va continua procesul de informare a calatorilor care traverseaza punctele de trecere a frontierei, in colaborare cu reprezentantii Ministerul Sanatatii, cu privire la simptomatologia provocata de virusul gripal A(H1N1), prin distribuirea materialelor documentare puse la dispozitie de catre autoritatile specializate.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tun de zeci de milioane euro dat de PSD-PNL
ONRC a trecut de la MJLC la Camerele de Comerţ
Pe 13-14 noiembrie întâlnire la vârf româno-română
Curtea Supremă de Justiţie a Serbiei recunoaşte Biserica românească din Timoc
„Am venit în Italia cu o sacoşa”
drama vieţii cu final fericit a unei botoşănence
Din zicerile Părintelui Arsenie Boca
Ţâbu are o problemă... electorală
În preajma ei i se întăreşte... sistemul imunitar
Horoscop
Hoţi minori de telefoane
Folclor pentru americani
Juniorii din Frumuşica au câştigat faza intercomunală la fotbal
Au murit bete dar „fericite” după cât alcool au îngurgitat
Peste 150 kilograme de peşte viu recuperat de poliţişti
Sesiune referitoare Programul Operaţional Comun
România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013
Elevii din Şcoala 1 Botoşani învaţă în frig
Impozitarea pensiilor este iminentă
Ada Macovei s-a încăierat cu Mihaela Huncă
deocamdată scărmăneala este una politică
Grupul Şcolar Şendriceni s-ar putea închide, pe motiv de frig
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog