Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5735
De la 07 Ianuarie 2003
123365307
pnl

Autorităţile locale pot accesa bani pentru împăduriri

  • 31 August 2009, 23:00
Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani au adus, ieri, în discuţie un nou program de finanţare pentru împădurirea terenurilor degradate adresat autorităţilor locale. Astfel, în perioada 07 - 21 septembrie 2009 se va derula prima sesiune de finanţare în cadrul Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate. Obiectul Programului îl reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor care vizează împădurirea terenurilor agricole degradate.
În ce priveşte scopul programului menţionat, acesta îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului prin extinderea suprafeţei împădurite la nivel naţional, ameliorarea progresivă a capacităţii de producţie a terenurilor agricole degradate, menţinerea biodiversităţii şi dezvoltarea continuă a funcţiilor ecologice şi sociale ale pădurilor.
Programul privind împădurirea terenurilor este aplicabil în zonele rurale şi celor din extravilanul unităţilor administrativ teritoriale. Referitor la Finanţarea Programului, aceasta se realizează din Fondul pentru mediu, din sumele virate de către organele fiscale teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, cu titlu de taxă pe poluare pentru autovehicule.
„Sunt eligibile următoarele categorii de solicitanţi cu personalitate juridică: unităţi administrativ-teritoriale: comune, oraşe, municipii, judeţe, legal înfiinţate şi delimitate, administrate conform Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; asociaţii de proprietari de terenuri agricole, înfiinţate în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările ulterioare, cu excepţia celor în care cel puţin unul dintre asociaţi este constituit ca operator economic” a precizat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Sorin Grindei.
Coordonarea unitară la nivel judeţean a depunerii dosarelor de finanţare, precum şi a finanţării proiectelor, se asigură prin consiliul judeţean. Suma alocată sesiunii de finanţare este de 100.250.000 lei, iar suma maximă care poate fi acordată unui coordonator în cadrul sesiunii de finanţare este de 5.000.000 lei. Un proiect poate viza mai multe perimetre de ameliorare, constituite pe terenuri agricole degradate aflate în proprietatea sau în administrarea aceluiaşi solicitant. Finanţarea se acordă în proporţie de 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect, la care se poate adăuga eventuala contribuţie proprie. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mina de la Miorcani închisă de criză
Dacă va mobiliza Armata şi Poliţia pentru a-şi păstra puterea
Voronin va ajunge la pulşcărie
Reportaj de pe strada 31 august 1989 din Chişinău
Partidele pentru românii din diaspora se încaieră din cauza nevoii de voturi
Mai sunt câteva zile până la startul ediţiei 2009 a Cerbului de Aur
Nouă zile şi nopţi de rugăciune la Catedrala “Sf.Iosif” din Bucureşti
Noua Primărie Frumuşica, aproape de final
Debut poticnit pentru „Gloria” Frumuşica
victorie clară pentru „Victoria” Flămânzi
Andreea Esca a bifat patru destinaţii de vacanţă
Program TELE'M BOTOŞANI, marţi, 1 septembrie
Ţâbu, elevul Madonei
Cum este când îţi pierzi fecioria
Horoscop
E la mare ananghie, aşa că vinde ieftin!
Contrabandiştii nu se mai liniştesc!
116 ani de la înfiinţarea Jandarmerie rurale
Jandarmii botoşăneni au trecut cu bine şi anul acesta de Festivalul Verii
Călare pe moped, fără permis!
Angajaţii Urban Serv puşi la treabă!
Cei din învăţământ nu ştiu că să folosească cele zece zile de concediu fără plată
Dezastrul din Sănătate se accentuează
Vor putea ocupa posturi la catedră şi cu note sub cinci
Destituită de la conducerea Colegiului „Grigore Ghica” Dorohoi
Ţurcanu a câştigat prima luptă
Primul semn de slăbiciune
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog