Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22415
De la 07 Ianuarie 2003
97605659

Cuprins de beţia puterii, Mihai Tincu fabulează

  • 12 January 2018, 23:00
De peste patru ani de zile, mai exact de când şi-a cumpărat în PSD un loc de consilier municipal, patronul firmelor falimentare Rapsodia Conf SA, Mihai Tincu, continuă să decidă soarta oraşului Botoşani după cum îi sunt interesele personale, de familie şi mai ales de partid.
Este de notorietate faptul că vreme de patru ani, cât oraşul a fost condus de primarul PSD Ovidiu Portariuc, în calitatea sa de lider PSD şi consilier municipal, Mihai Tincu l-a consiliat pe Portariuc, l-a dominat pur şi simplu în luarea deciziilor, iar oraşul şi botoşănenii au avut de suferit atât ca administrare cât şi ca imagistică.
Aflat la al doilea mandat de consilier municipal, cu o majoritate în CLM formată de PSD, cu viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu în coasta lui Flutur, Mihai Tincu îşi impune voinţa în adoptarea hotărârilor de consiliu dar şi asupra dezvoltării municipiului. Deja în mediul oamenilor de afaceri se vorbeşte insistent că în Botoşani, câtă vreme va mai fi consilier Mihai Tincu, mult aşteptatele investiţii creatoare de locuri de muncă vor lipsi.
Nu sunt vorbe deşarte! Să ne amintim de încercarea patronului de la societatea Semnal de a ridica un hotel pe terenul situat la intersecţia Bulevardului Eminescu cu strada Petru Rareş, hotel care ar fi creat multe zeci de locuri de muncă. Autorizaţia de construcţie a fost blocată de primarul Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei, spun „gurile-rele”, la cererea lui Mihai Tincu.
Aceiaşi soartă a avut-o şi investitorul care a dorit să ridice un hotel în vecinătatea Parcului Eminescu. În ambele cazuri, în stil pur comunist, au fost instigaţi locuitorii zonei să protesteze la ridicarea hotelurilor ca, apoi, Portariuc şi gaşca lui social-democrată să aibă motiv de refuz a eliberării autorizaţiilor de construcţie. Şi în vecinătatea fostului cinema Luceafărul s-a dorit ridicarea unui sediu pentru o universitate botoşăneană. S-a blocat investiţia mergându-se pe strategia deja cunoscută.
O firmă vrea să ridice un bloc în vecinătatea Spitalului judeţean Mavromati. Numai că viitorul bloc l-ar incomoda pe băiatul lui Mihai Tincu care locuieşte în tonă. Aşa că tăticul i-a sărit feciorului în apărare şi a blocat din nou eliberarea autorizaţiei de construcţie. De această dată Tincu a schimbat strategia. L-a acuzat public pe primarul Cătălin Flutur că va elibera autorizaţia de construcţie pentru că i s-a promis mită un apartament la cheie. Tincu şi-a bazat afirmaţia pe spusele „gurilor-rele”.
Numai că de această dată minciuna lui Tincu a avut picioare extrem de scurte. De la instalarea ca primar, Cătălin Flutur n-a semnat nicio autorizaţie de construcţie. Această activitate a fost delegată Secţiei de Urbanism aflată în coordonarea viceprimarului PSD Marian Murariu, cel care semnează eliberarea autorizaţiilor pentru construire. Admiţând c㠄gurile-rele” l-au informat pe Tincu şi nu feciorul său, că miza acestei autorizaţii este un apartament la cheie, atunci Tincu în mod deliberat l-a acuzat pe Flutur pentru a-l compromite, el ştiind foarte limpede că autorizaţiile le eliberează subalternul său politic, viceprimarul PSD Marian Murariu.
Este greu de spus dacă Mihai Tincu aiurează pe fond de beţie a puterii sau chiar umblă beat. În Ajunul Crăciunului a parcat Jeepul în spatele sediului Direcţiei Judeţene de Cultură chiar lângă autoturismul directorului Orchestrei Rapsozii Botoşanilor, interpretul de muzică populară Dan Doboş. Spun cei care au fost de faţă că Tincu a venit beat, s-a urcat la volanul Jeepului şi când a dat să plece a lovit autoturismului lui Doboş. Cineva l-a anunţat pe cântăreţ că i s-a lovit maşina de către Mihai Tincu.
Doboş a venit la maşină, a privit la paguba produsă şi l-a sunat pe Mihai Tincu să revină la faţa locului pentru a stabili împreună cum să se rezolve situaţia. Numai că Tincu l-a spurcat pe Doboş la telefon în fel şi chip, ameninţându-l că-l dă afară din funcţie pentru că el este lider la PSD.
În disperarea de a-l compromite cu orice chip pe primarul Flutur, Tincu l-a mai acuzat că n-a dovedit pricepere în cheltuirea banului public şi de aceea la sfârşitul anului 2017 Primăria Botoşani a rămas cu bani în cont în sumă de 15 milioane lei. Realitatea este cu totul alta. În cont au rămas 12 milioane de lei, bani păstraţi pentru ca în această lună să se poată plăti datoriile Primăriei de anul trecut. Obişnuit să cheltuie banii la societatea sa şi să nu-şi achite datoriile către bugetul statului, Tincu ar vrea ca şi Flutur să procedeze ca el.
Primăria Botoşani, graţie primarului Flutur, a obţinut fonduri europene în sumă de 313 milioane lei, fiind pe locul doi după Iaşi, la nivel de zona Moldovei. Ştie orice copil din Botoşani că primarul Portariuc, consiliat de Tincu, n-a reuşit să atragă în patru ani de zile măcar un euro.
De nun an de zile consilierii PSD, cei doi viceprimari, nu gândesc altceva decât cum să-l compromită pe Flutur. Cât despre administrarea treburilor oraşului, de rezolvare a problemelor noastre, a celor edilitare, nu poate fi vorba. Culmea, cu tot boicotul celor din PSD, primarul Flutur continuă să rezolve problemele comunităţii şi să investească în imagistica oralului. Tocmai acest lucru îl înnebuneşte pe Mihai Tincu şi pe cei din PSD. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 13.01.2018
Bancul zilei: Mesajul doctorului către sora şefă
Politistul acuzat de pedofilie, decorat in 2012 de Basescu cu ordinul
/ Propunerea, facuta de ministrul de interne de atunci, Ioan Rus
Inspectia Judiciara a demarat o actiune disciplinara fata de Kovesi Sefa DNA este acuzata de 3 abateri
70% din populatia Ungariei nu vor ca maghiarii din strainatate sa voteze la alegerile parlamentare
Cristian Rapcencu: Cateva lamuriri despre noul Formular 600.
Exemple si mod de calcul
Oresa-n gzra lu' Rotundu: Emisiunea din 12.01.2018
Clădire istorică transformată în ladă de gunoi
Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu
Rotaru şi fudulia prostiei
Ministrul Daea şi senatorul Trufin, nişte mincinoşi
De frica mazilirii, Dragnea bântuie judeţele Moldovei
Pe la curul calului şi prin faţa amantei şefului să nu treci
Teodor Epure, „stejarul” din Dumbrava Înaltă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă