Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18401
De la 07 Ianuarie 2003
97601645

Rotaru şi fudulia prostiei

  • 12 January 2018, 23:00
Interlopul Răzvan Rotaru, ajuns deputat PSD de Botoşani graţie protectorului său Costică Macaleţi despre care se spune că ta-r fi tatăl natural, şi-a dat din nou în petic. De această dată el a ridicat fudulia prostiei la rang prezidenţial, emanând un Comunicat de presă prin care l-a somat pe preşedintele Klaus Iohannis să organizeze în regim de urgenţă un referendum cu privire la autonomia teritorială a maghiarimii dar şi cu privire la modificarea pragului electoral..
El a formulat două întrebări şi i-a cerut preşedintelui să le pună pe buletinul de vot al referendumului. Mă îndoiesc că preşedintele Klaus ştie de existenţa lui Răzvan Rotaru. Cât despre cerinţa acestuia cu privire la un referendum, nu cred că preşedintele îşi va pierde vremea citind toate aberaţiile emanate de parlamentari interlopi, penali, corupţi, impostori, şi mai ales lipsiţi de o minim de cultură generală.
Iată cele două întrebări propuse de Răzvan Rotaru:;
1. Sunteţi de acord cu autonomia teritorială, locală şi culturală a etnicilor maghiari din România?
2. Sunteţi de acord cu eliminarea pragului electoral de 5% la nivel naţional pentru accesul fiecărui partid politic în Parlamentul României şi introducerea pragului electoral de 5% pentru fiecare partid politic în fiecare judeţ din ţară pentru accesul în Parlamentul României?

Am convingerea că, deşi deputat, Răzvan Rotaru încă n-a apucat să ţină în mână Constituţia României, că de citit n-a citit-o. Dacă o citea, afla din art. 1 al. 1 c㠄România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.” Şi mai afla de la art. 152 al. 1 c㠄Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.”
Cum ar putea preşedintele Klaus Iohannis să organizeze un referendum asupra unui articol din Constituţie care nu este revizuibil nu şi-a pus întrebarea Răzvan Rotaru. Dacă şiu-o punea afla şi răspunsul şi atunci nu se mai făcea de râs cu acel Comunicat de presă.
Rotaru, în demersul său, a pornit de la premiza că el este cel deştept şi adresându-se prostimii o va da pe spate, el urmând a culege roadele popularităţii. Va culege roadele prostiei şi ignoranţei în materie de minimă cunoaştere a istoriei poporului român.
Nici în plan politic Rotaru nu străluceşte. El a pornit sclipuirea Comunicatului de la acţiunea comună a partidelor de sorginte maghiară din România, trei la număr, de a semna un Memorandul pentru a cere autonomie teritorială, locală şi culturală Ţinutului Secuiesc, pozând în mare patriot român şi naţionalist de frunte.
Dacă Răzvan Rotaru ne spunea în Comunicat că cererea maghiarilor nu are suport istoric pentru că secuii, în vremurile lui Mihai Viteazu, ale lui Avram Iancu şi de câte ori istoria l-ea cerut, au luptat alături de români împotriva ungurilor. Astăzi, secuii nu mai sunt , fiind asimilaţi de unguri, iar Ţinutul Secuiesc atât de mediatizat de UDMR este un fals pretext pentru a se diviza România.
Gestul maghiarilor de a cere autonomie are de fapt scopul de a umbri sărbătoarea Centenarului Unirii şi de a strecura în plan internaţional îndoiala că România este un stat istoric unitar.
Ungurii nu fac decât să pună în practică directivele venite de la Budapeste. Vor mai fi şi alte acţiuni de acest gen, Suntem abia la începutul sărbătorii Centenarului Unirii. Numai Răzvan Rotaru n-are capacitatea şi resursele intelectuale să priceapă acest joc politic şi vrea să-l implice pe preşedintele ţării într-o mascaradă politică cum numai cei din PSD pot regiza.
Cealaltă aberaţie, de la pct. 2, este şi mai fudulă în rangul ei de prostie. Rotaru vrea, practic, eliminarea UDMR-ului din Parlament. Acest lucru se poate face foarte simplu prin modificarea Legii partidelor şi ridicarea pragului electoral la 7%. Stă în putinţa PSD-ului, la orice oră din zi şi mai ales din noapte, că aşa lucrează social-democraţii, să modifice legea. N-o fac pentru că au nevoie de UDMR, numai Rotaru n-a priceput acest mariaj politic.
Ca să vedeţi cât de aberantă este propunerea! Dacă PSD-ul câştigă alegerile în plan naţional cu 55% şi n-a obţinut în judeţul Harghita sau Covasna 5%, potrivit gândirii lui Rotaru nu va putea intra în Parlament. Rotaru a pornit de la socoteala că PSD-ul poate obţine acest procent în toate judeţele ţării şi va rămâne partidul unic, eliminând pluralismul politic din viaţa ţării.
Chiar dacă au gândirea alterată de microbul socialismului, în PSD Botoşani sunt şi membri a căror pregătire profesională, nivel de cultură generală, impun respect. De ce acceptă toţi aceştia să fie făcuţi de râs de un Rotaru, Trufin, Lupaşcu sau Marius Budăi, în frunte cu senatorul Doina Federovici
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 13.01.2018
Bancul zilei: Mesajul doctorului către sora şefă
Politistul acuzat de pedofilie, decorat in 2012 de Basescu cu ordinul
/ Propunerea, facuta de ministrul de interne de atunci, Ioan Rus
Inspectia Judiciara a demarat o actiune disciplinara fata de Kovesi Sefa DNA este acuzata de 3 abateri
70% din populatia Ungariei nu vor ca maghiarii din strainatate sa voteze la alegerile parlamentare
Cristian Rapcencu: Cateva lamuriri despre noul Formular 600.
Exemple si mod de calcul
Oresa-n gzra lu' Rotundu: Emisiunea din 12.01.2018
Clădire istorică transformată în ladă de gunoi
Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu
Cuprins de beţia puterii, Mihai Tincu fabulează
Ministrul Daea şi senatorul Trufin, nişte mincinoşi
De frica mazilirii, Dragnea bântuie judeţele Moldovei
Pe la curul calului şi prin faţa amantei şefului să nu treci
Teodor Epure, „stejarul” din Dumbrava Înaltă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă