Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9901
De la 07 Ianuarie 2003
104620236

De frica mazilirii, Dragnea bântuie judeţele Moldovei

  • 12 January 2018, 23:00
Liviu Dragnea îşi simte sfârşitul carierei politice şi ce este mai grav, simte că-şi va pierde libertatea. Avem în bogatul tezaur al înţelepciunii populare zicala „moartea voinicului de mâna păcătosului” care se aplică perfect situaţiei politice în care se află Liviu Dragnea. În cazul de faţă voinicul fiind Dragnea iar păcătosul premierul Mihai Tudose.
Aflaţi în conflict mocnit încă din toamna anului trecut, Dragnea şi Tudose au ieşit la bătaie în public, deşi fiecare dintre ei declară că n-au nimic unul împotriva celuilalt. Şedinţa de Comitet Executiv al PSD de luni, care a durat patru ore, a fost una tensionată şi liderii locali care au participat au înţeles că au de ales între a rămâne în tabăra lui Dragnea sau a trece în cea a lui Tudose. Însă, cel mai şifonat din tot acest scandal pare să fi ieşit Liviu Dragnea care a fost nevoit să accepte o nouă şedinţă a Comitetului Executiv, de această dată organizată la Iaşi, exact în oraşul unde se află cel mai puternic duşman al său, primarul Chirica.
Simţind că puterile sale în partid sunt pe cale de a fi spulberate, Dragnea l-a luat însoţitor de turneu pe vicepremierul Paul Stănescu, care este şi ministrul Dezvoltării şi bântuie judeţele Moldovei în căputare de voturi care să-l susţină la şedinţa din 29 ianuarie de la Iaşi. Între Dragnea şi Stănescu există o diviziune a muncii. Dragnea va negocia cu liderii PSD locali votul de susţinere iar vicepremierul Stănescu va aloca judeţului respectiv banii promişi de Dragnea contra vot.
Practic, Dragnea îşi cumpără voturile plătindu-le cu banii publici. Fiind vorba de bani guvernamentali, beneficiarii, în cazul de faţă preşedintele Consiliului judeţean sau primarul municipiului reşedinţă de judeţ, vor putea să se dedulcească prin comisioane, adică să-şi tragă partea fără a se mai teme că vor fi călcaţi de procurorii DNA.
Ieri, Dragnea şi Stănescu se aflau în judeţul Suceava. Nu este exclus să ajungă azi la Botoşani, deşi organizaţia PSD de aici, reprezentată de senatorul Doina Federovici, îi este devotată trup şi suflet.
Misiunea lui Dragnea prin judeţele Moldovei este extrem de dificilă pentru că doi importanţi lideri ai PSD, Mihai Chirica, primarul Iaşului şi Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea s-au declarat a fi de partea premierului Mihai Tudose.
Ori, aceşti doi lideri au o puternică influenţă asupra liderilor locali din zona Moldovei. Voci din PSD au declarat că Dragnea s-ar putea bucura de sprijinul celor din judeţele Vaslui şi Botoşani, exact cele mai sărace judeţe din regiune şi care sunt recunoscute ca votante tradiţionale ale PSD, motiv pentru care guvernele acestui partid n-a considerat că este nevoie să aloce fonduri pentru dezvoltare, dirijând fondurile acolo unde au crezut că pot obţine voturi noi.
Dacă liderii PSD Botoşani îl vor susţine pe Liviu Dragnea, ei se vor situa public de partea corupţiei şi a corupţilor. De picat, Dragnea va pica pentru că este o tradiţie a socialiştilor de a-şi mazili şefii. Dar noi, botoşănenii, vom rămâne pe imaginea judeţului cu pata de a fi nişte nevolnici săraci apărători ai corupţie.
Vom atrage asupra noastră o nouă ruşine naţională care nu va schimba cu nimic mentalitatea votanţilor PSD. Părerea mea!Mbrr> Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 13.01.2018
Bancul zilei: Mesajul doctorului către sora şefă
Politistul acuzat de pedofilie, decorat in 2012 de Basescu cu ordinul
/ Propunerea, facuta de ministrul de interne de atunci, Ioan Rus
Inspectia Judiciara a demarat o actiune disciplinara fata de Kovesi Sefa DNA este acuzata de 3 abateri
70% din populatia Ungariei nu vor ca maghiarii din strainatate sa voteze la alegerile parlamentare
Cristian Rapcencu: Cateva lamuriri despre noul Formular 600.
Exemple si mod de calcul
Oresa-n gzra lu' Rotundu: Emisiunea din 12.01.2018
Clădire istorică transformată în ladă de gunoi
Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu
Cuprins de beţia puterii, Mihai Tincu fabulează
Rotaru şi fudulia prostiei
Ministrul Daea şi senatorul Trufin, nişte mincinoşi
Pe la curul calului şi prin faţa amantei şefului să nu treci
Teodor Epure, „stejarul” din Dumbrava Înaltă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă