Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22903
De la 07 Ianuarie 2003
97606147
Mafia din justiţia botoşăneană

Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu

  • 12 January 2018, 23:00
Ieri, la Judecătoria Botoşani, s-a judecat dosarul de abandon familial avându-l ca inculpat pe Cătălin Stavără, zis Borcoi, nimeni altul decât amantul fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani Raluca Stâncescu (foto).
Reamintesc doar că Raluca Stâncescu şi amantul său Stavără sunt trimişi în judecată de DNA Suceava pentru infracţiuni de corupţie organizate în stil mafiot. Amantul Ralucăi a fost căsătorit cu Anca Jijie, din căsătoria lor rezultând o fetiţă pe nume Bianca ce acum are vârsta de 9 ani. Căsnicia lui Stavără cu Anca Jijie a durat cam doi ani, adică până când Stavără a devenit amantul Ralucăi Stâncescu şi au pus bazele unei organizaţii de tip mafiot, şantajul fiind cea mai frecventă modalitate de lucru a celor doi pentru a stoarce bani de la diverse persoane.
După despărţire de Anca, fetiţa a fost încredinţată spre creştere şi educaţie mamei iar Stavără urma să plătească pensie de întreţinere. N-a plătici nici un leu. Periodic, Anca şi tatăl ei Ioan Jijie erau chemaţi de Stavără şi Raluca Stâncescu la câte un restaurant unde i se cerea Ancăi, ca să fie lăsată în pace şi linişte, să plătească ea o sumă de bani lui Stavără. Acest şantaj ceva timp. Orice încercare a Ancăi de a-şi căuta dreptate în justiţie era blocată de către Raluca Stâncescu de pe poziţia sa de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Anul trecut, după ce Stavără şi Stâncescu au intrat în atenţia procurorilor de la DNA Suceava, la Judecătoria Botoşani a fost depus Rechizitoriul nr.2006(P/20916 din data de 28 iunie 2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Cătălin Stavără a fost inculpat pentru infracţiunea prevăzută de art, 378 lit. c Cod penal „neplata cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească”
Aşa a luat naştere la Judecătoria Botoşani dosarul nr. 12421/193/2017 cu data de înregistrare 30.06.2017.Cum spuneam, dosarul a avut termen de judecată ziua de ieri 8.01.2018 iar judecător a fost desemnat Luciana Anca Lemnaru. Au fost audiaţi ca martori un frate al Ancăi şi tatăl său Ioan Jijie. Martorul lui Stavără a lipsit.
Pe cine credeţi că a pus martor din partea sa Cătălin Stavără? Pe nimeni alta decât amanta Raluca Stâncescu, cea care îi era partenerul de şantaj împotriva Ancăi pentru a o estorca de bani, în loc ca Raluca, ca magistrat, să-i fi spus amantului să plătească pensia de întreţinere pentru că altfel riscă să răspundă penal pentru abandon de familie.
Dar partea interesantă din acest dosar abia acum urmează. Cine este judecătoarea Luciana Anca Lemnaru? Este amica Ralucăi Stâncescu, ambele lucrând la Judecătoria Săveni, Lemnaru preşedinte al Judecătoriei şi Raluca prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie. În perioada cât cele două au activat la Judecătoria Săveni, spun cei nedreptăţiţi, s-au aranjat soluţiile din multe dosare.
În mai 2014 Ancăi Lemnaru i s-a expirat mandatul de preşedinte, aşa că a trecut judecător. Nu pentru mult timp, pentru că, dup cum spun cei din interiorul instituţiei. Raluca Stâncescu, care din vara lui 2015 ocupase funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, a reuşit să-şi aducă prietena Lemnaru judecător la Judecătoria Botoşani.
Pentru că la Judecătoria Săveni, Lemnaru dădea soluţii în dosare fără să redacteze şi sentinţele a fost sancţionată de CSM cu diminuarea a 20% din veniturile brute pe timp de 3 luni. Contestaţia introdusă la ÎCCJ i-a fost respinsă, aşa că sancţiunea s-a executat.
Aşa stând lucrurile, etica profesională o obliga pe judecătoarea Anca Lemnaru să se abţină de la judecarea dosarului în care Stavără este inculpat iar Raluca Stâncescu martor din partea acestuia. Nu s-a abţinut iar Anca Jijie n-are cunoştinţele juridice necesare să o fi recuzat. Poate că la următorul termen de judecată, când s-a citat din nou Raluca Stâncescu pentru a depune mărturie în favoarea amantului său Cătălin Stavără, judecătoarea Lemnaru va avea verticalitatea profesională să evite orice speculaţii ulterioare şi se va abţine de a mai judeca.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 13.01.2018
Bancul zilei: Mesajul doctorului către sora şefă
Politistul acuzat de pedofilie, decorat in 2012 de Basescu cu ordinul
/ Propunerea, facuta de ministrul de interne de atunci, Ioan Rus
Inspectia Judiciara a demarat o actiune disciplinara fata de Kovesi Sefa DNA este acuzata de 3 abateri
70% din populatia Ungariei nu vor ca maghiarii din strainatate sa voteze la alegerile parlamentare
Cristian Rapcencu: Cateva lamuriri despre noul Formular 600.
Exemple si mod de calcul
Oresa-n gzra lu' Rotundu: Emisiunea din 12.01.2018
Clădire istorică transformată în ladă de gunoi
Cuprins de beţia puterii, Mihai Tincu fabulează
Rotaru şi fudulia prostiei
Ministrul Daea şi senatorul Trufin, nişte mincinoşi
De frica mazilirii, Dragnea bântuie judeţele Moldovei
Pe la curul calului şi prin faţa amantei şefului să nu treci
Teodor Epure, „stejarul” din Dumbrava Înaltă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă