Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
856
De la 07 Ianuarie 2003
123197159
pnl

Perfidia, principiul etic şi moral promovat de PSD

  • Ioan Rotundu
  • 4 August 2019, 23:07
Analfabetul funcţional de Videle care este premierul Viorica Dăncilă se vede în viitor preşedintele României. Cel puţin în această direcţie acţionează. Din momentul în care Dragnea fost depus după gratii, Dăncilă şi-a arătat colţii, dorinţa de putere. Aplicând tehnica consacrată la socialişti şi cu rezultate pozitive de fiecare dată, Dăncilă şi-a devorat adversarii din PSD şi a pus mâna pe partid, după care a început epurările de cei incomozi. Au fost îndepărtaţi din conducerea partidului toţi cei cu potenţial de a deveni preşedintele PSD, după care a trecut la demis miniştrii care pe timpul dictaturii lui Dragnea au sfidat-o sub diferite forme.
Ultima victimă este Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei. Pe Andronescu, Dăncilă n-a îndrăznit s-o demită pentru activitate necorespunzătoare pentru că n-ar fi stârnit un val de ironii. A aşteptat să i se ivească un alt motiv şi i motivul i-a venit pleaşcă. Declaraţia Ecaterinei Andronescu cum că ea a fost învăţată de părinţi să nu se urce în maşini străine cum a procedat Alexandra a fost una neinspirată dar nu atât de gravă ca să fie demisă. Dar Dăncilă a devorat-o cu sânge rece şi cu o satisfacţie sadică, cinică.
Andronescu merita de mii de ori să fie demisă pentru modul dezastruos în care a condus ministerul Educaţiei, pentru modul în care a bulversat întreg sistemul de învăţământ românesc dar statutul său de profesor universitar şi de om de ştiinţă a primat, inclusiv la Dăncilă După demiterea Andrăneascăi, Guvernul Dăncilă rămâne format din miniştri după chipul şi asemănarea premierului: .dominat de incompetenţă profesională, corupţia şi demagogia.
Prin proaspetele măsuri luate în reorganizarea Guvernului, Dăncilă are impresia că a câştigat capital electoral şi că drumul său spre Preşedinţia României începe a se netezi. Mai ales că l-a eliminat din cursă pe Călin Tăriceanu. Perfidă, cum ne-a demonstrat că este, Dăncilă nu-a temut că eliminându-l pe Tăriceanu din cursa pentru prezidenţiale, văduvindu-l de susţinerea PSD, va pierde controlul puterii în Parlament. Tăriceanu este legat de susţinerea PSD de ridicarea imunităţii. Dacă se rupe de PSD riscă să piardă imunitatea şi să fie reţinut de DNA în dosarul cu mita de 800 mii de dolari primiţi de la o firmă de Austria ca să-i faciliteze o serie de contracte economice pe timpul când era premierul României. Perfid este şi Tăriceanu, dar în cazul de faţă Dăncilă l-a depăşit.
Şi de pe urma dramei Alexandrei, Dăncilă şi-a propus să tragă foloase. Mai întâi a cerut public partidelor să nu folosească cazul în scop politic, după care ea însăşi l-a folosit împotriva preşedintelui Iohannis. Doar apariţia protestelor de stradă la adresa PSD-ului a opri-o din atacurile la adresa lui Iohannis.
Dăncilă crede că poate aplica tactica socialistă a devorării adversarului şi pentru a câştiga funcţia supremă în sat. Biata analfabetă funcţională nu conştientizează că de această dată adversarul ei este electoratul nemulţumit de guvernarea PSD, un electorat majoritar celui al PSD. Îşi va da seama când va începe campania electorală şi va trebui să cutreiere ţara pentru a aduna voturi.
Huiduită ca premier pe oriunde s-a deplasat, Dăncilă va continua să fie primită cu huiduieli. Orice fiinţă raţională, conştientă de realitate, aflată în situaţia ei ar fi renunţat la candidatură. Nu este cazul Vioricăi Dăncilă care, ca orice lider socialist, este deja orbită de putere. Va fi devorată la rându-i de către adversarii din partid imediat ce se vor încheia alegerile prezidenţiale iar ea va înregistra o înfrângere umilitoare.
Va dispărea din peisajul politic aşa cum au dispărut toţi liderii PSD, dar până atunci va continua să ia decizii dezastruoase pentru noi toţi. Teodorovici, ministrul Finanţelor, a anunţat că iniţiază procedura unui nou împrumut de aproape 4 miliarde de lei cu rambursări şi în anul 2030.
Guvernul PSD a înglodat România în datorii pentru cel puţin 20 de ani de acum înainte. Vor suferi copii şi nepoţii noştri. Perfizi cum sunt, guvernanţii măsluiesc realitatea economică a ţării. Perfidia a fost şi este la socialişti principiul etic şi moral care abil folosit propagandistic i-a menţinut la putere. Le-a permis acest lucru lipsa de educaţie politică şi economică a majorităţii românilor
Toate acestea au fost posibile şi din cauza unei opoziţii politice slabe, inconsecvente, o opoziţie încă dominată de oportunişti, de nostalgici ai socialismului. Abia de puţin timp a început să se înfiripe o opoziţie reală, activă, combativă. Mă refer la USR şi PLUS. Numai că mesajul lor, datorită uriaşei propagande a PSD care beneficiază de mijloacele media ale mogulilor penali, încă nu ajunge la urechile cui trebuie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Scenariu prost regizat
Horoscopul săptămânii 5 – 11.08.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
România, ţara prizonieră a unor grupări politice mafiote
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Transfagarasanul
Cum a ratat comisarul şef Aioanei funcţia supremă în IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani, prins cu lucrarea de doctorat plagiată
Ioan Rotundu
Primăria Botoşani - Comunicat de presă
Va fi comisarul şef Cătălin Ilaşcu viitorul şef al IJP Botoşani?
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Locativa SA Botoşani
Ministerul Apărării Naționale recrutează rezerviști voluntari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog