Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12972
De la 07 Ianuarie 2003
106261344

Românul şi cureaua strânsă

  • 8 May 2009, 23:00
Fără a exagera, românul face eforturi, şi nu puţine, întru strângerea curelei, mai dându-i o gaură-două, peste cele din fabricaţie. Încet, încet nu-i mai trebuie aparate care să-l conducă spre o anume siluetă. Are putinţa să constate că se poate ajunge la această cale naturală, nicidecum printr-un regim alimentar impus sau prin exerciţii fizice obligatorii.
Oricum, regimul natural este mult mai puţin costisitor, drept pentru care, dacă vrea, nu are decât mulţumi din inimă partidelor, ca să zicem aşa. Apoi, înşişi medicii recomandă stăruitor regimul vegetarian, flora spontană a patriei înlesnindu-i accesul, başca îndemnurile televizate care avertizează asupra consumului periculos de zahăr, sare sau grăsimi. În caz contrar, aţi văzut de ce popor obed avem parte deja. Cum să aspiri la performanţe la Olimpiade cu aşa ceva?
Strânsul curelei vine ca o consecinţă a axării pe strictul necesar, dar asigurător de verdeţuri bogate în vitamine şi, concomitent, de economii băneşti însemnate în bugetul familiei şi al statului, conducând, aproape pe nesimţite, la creşterea stării de sănătate a românilor.
Sigur, strânsul curelei poate fi realizat şi cu premeditare, semn al capacităţii reale de gândire, o virtute nu de ici de acolo, ci una care ne onorează. În acest sens, românului îi este mai mare dragul să admire o femeiuşcă tânără şerpuind pe pietonalele localităţilor, cu toate găurile din asfalturile lor, aceasta, femeiuşca, ferită de riscul de a cădea şi a se accidenta, probând sprinteneală, agilitate în graţioasele ei mişcări, spre admiraţia cuvenită din partea cunoscătorilor bărbaţi. Ce, doar ciuta poate fi un etalon în materie!
Strânsul curelei se dovedeşte extrem de benefic, aducând sănătate şi chef de viaţă, dorinţă de a ieşi în public, în lumea mare şi admiratoare, cu posibilităţi de a participa la concursuri şi cuceri râvnite trofee, România adunând în întreceri pentru miss, în lung şi-n lat. Este una din frumoasele noastre realităţi postdecembriste, încununare a atâtor speranţe şi lupte. Să ne trăiască!
Pentru cei mai temerari dintre români, dar aflaţi în neputinţa de a mai găuri cureaua, nemaidispunând de locuri vacante, se recomandă utilizarea curelei odraslei minore sau, ca în familie, folosirea ei alternativă, abia în acest caz văzându-se ce siluetă poate fi atinsă! Şi din acest punct de vedere se nasc economii!
Chestiunea strânsului curelei, să recunoaştem, nu este valabilă pentru toţi, nemizând pe dispariţia greutăţii supraponderale la întreaga naţiune română. Dar, cine poate, merită încercarea! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gropile de gunoi vor fi înlocuite de pubele ecologice „personalizate”
40 de milioane pentru noua echip㠄Gloria” Frumuşica
Câine salvat de pompieri
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ 9 Mai
Comentariul comentariilor LXXII
(Ioan Rotundu)
PE condamnă represiunea organizată de regimului comunist a lui Voronin
Amprente de bocanci. Damian Hâncu: „Am văzut moartea cu ochii”
Acest tip de putere nu are şanse în R. Moldova pe termen mediu
Comemorarea românilor deportaţi de regimul comunist sovietic
Tocăniţă de vită în vin cu cartofi piure
Horoscop
Şiretenia bătrânei
Fac lucrări... beton!
Promovabilitatea elevilor este de 40 % şi ei vor salarii de 150 %”
Ciuştea s-a lepădat de Becali şi s-a vopsit galben-liberal
Bătaie pe familia Conţac!
Voronenii marchează 50 ani de la obţinerea primului titlu de campion naţional la oină
A decedat în timp ce renova imobilul socrilor
Prinşi la pescuit de către jandarmi, în perioada de prohibiţie
Fiecare partid conduce în sondajul său
Condamnaţi la moarte? Bolnavii internaţi vor trebui să-şi cumpere medicamentele
această măsură nu va putea fi evitată, susţine directorul Doru Munteanu
Interesant, la CAS, trei posturi de conducere, trei candidaţi
Criza economică ajută munca la negru să înflorească
Tezele cu subiect unic vor fi suprimate. Ce se va pune în loc?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă